كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان يزد با اشاره به آغاز هفته سلامت و شعار اين هفته مبني بر " فشارخون بالا را جدي بگيريم" توصيه كرد: عدم استفاده از نمکدان در سر سفره و استفاده از طعم دهنده های طبیعی مانند سیر، لیموترش تازه، شوید و غيره به جای نمک از جمله روشهاي كاهش مصرف نمك در رژيم غذايي است.
مهديه السادات حاجي ميرزاده كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان يزد ضمن اشاره به روش هاي کاهش و اصلاح الگوی مصرف نمك در رژيم غذايي افراد اظهارداشت: حداکثر مقدار توصیه شده برای مصرف نمک 5گرم درروز(معادل 2-3 گرم سدیم) که شامل نمک سفره و نمک موجود در کلیه موادغذایی و تنقلات است.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين كه برخي افراد باید بیش از بقیه مراقب مقدار نمک مصرفی خود باشند تصريح كرد: افراد دارای فشار خون بالا، افراد بالای 25 سال و به خصوص بالای 65 سال،افراد دارای فشارخون بالا در بستگان نزدیک خود از جمله اين افراد هستند.
وي با تاكيد بر مطالعه برچسب غذایی و آگاهی از میزان نمک ماده غذایی توصيه كرد: عدم استفاده از نمکدان در سر سفره و استفاده از طعم دهنده های طبیعی مانند سیر، لیموترش تازه، شوید و غيره به جای نمک از ديگر روشهاي كاهش مصرف نمك است.
حاجي ميرزاده با تاكيد بر عدم استفاده از مواد غذایی فرآوری شده و انواع شور و ترشی و کاهش مصرف آنها مانند سوسیس ،کالباس،پفک و غيره عنوان كرد: استفاده از نان های کم نمک یا بی نمک، خیساندن پنیر ، قبل از مصرف در آب برای کم کردن مقدار نمک آن و مصرف آجیل و مغزها به صورت بی نمک یا خام از ديگر موارد مهم در اين خصوص است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 14,نوامبر,2024